Zomerse wijnen

De zomer is begonnen en wat smaakt een zomerse wijn nu heerlijk! En hoewel de temperatuur nu nog wat schommelt, hebben we al wel wat dagen zomerse temperaturen gehad. Maar wat zijn nu wijnen die passen bij de zomer? Wij geven je vier tips.

Droge en frisse wijnen

Zomerse wijnen zijn droog en fris. Een typische frisse en droge zomerwijn is een sauvignon blanc. Maar die kennen we wel ;). Ga eens voor iets speciaals! Bijvoorbeeld een vinho verde uit het Noorden van Portugal!

Bloemige en fruitige wijnen

Ook een bloemige witte wijn of een fruitige rosé past goed bij hoge temperaturen! De mooie roze kleur van een rosé komt doordat er blauwe druiven worden gebruikt en de schillen vergisten dan heel kort mee. Die rode druiven zorgen er voor dat een goede rosé altijd een ‘bite’ heeft wat heerlijk smaakt bij zowel de borrel als de bbq.

Drie zomerse wijnen
Drie zomerse wijnen

Laag in alcohol

Zomerwijnen hebben een niet al te hoog alcoholpercentage. Hoe meer alcohol, hoe warmer je het ook krijgt. Kijk dus ook bij het kopen van een wijn voor een zwoele zomeravond of stranddag naar de hoeveelheid alcohol in de wijn. Tussen de 12 en 13 % is perfect!

Geschikt om te koelen

Een zomerse wijn moet natuurlijk geschikt zijn om goed te koelen. De meeste witte wijnen kun je prima drinken uit de koelkast maar smaken net iets lekkerder als je ze vlak voor het serveren even eruit haalt. Een wijn die gelijk de juiste temperatuur heeft als hij uit de koelkast komt is een mousserende wijn! En dat hoeft niet altijd Champagne te zijn. Denk ook eens aan een mousserende wijn gemaakt volgens de traditionele methode uit Zuid-Afrika of Portugal.

Zomer wijnbox van Vasco Wijn

Denk je nu; ja ik wil wel zulke mooie zomerse wijnen in huis hebben zoals we hierboven hebben beschreven! Wij hebben speciaal voor de zomer twee wijnboxen voor jou samengesteld met drie zomerse wijnen voor maar 30 euro! Je kunt kiezen uit een wijnbox met:

  • Chave de Oiro (mousserend), Escolha (vinho verde) en een EA Cartuxa (bloemig)
  • Chave de Oiro (mousserend), Escolha (vinho verde) en een Sentire (rosé) 

Bestel meteen een Zomer Wijnbox!

Onze andere Bestsellers!

Kijk ook eens naar de beste wijn en spijs combinaties op www.misswineanddine.nl

Lees meer over Vasco Wijn onder Over ons.