Verantwoord genieten van onze Portugese wijnen

 

Op Vasco Wijn kun je bijzondere en unieke Portugese wijnen en delicatesse ontdekken. Wijn is om van te genieten maar ga hier wel verantwoord mee om. Het is voor ons daarom van groot belang dat alcohol op een verantwoorde manier wordt verkocht. Zo verkopen wij absoluut geen alcohol aan jongeren onder de achttien jaar. Vasco Wijn volgt de regels en wetgeving m.b.t. de verkoop van alcohol zoals deze voorgeschreven zijn door de overheid in de Alcoholwet per 1 juli 2021. Dit doen wij op de volgende wijze.

Wijn drinken? Alleen 18+!

Op onze website staat in de footer NIX18 met verwijzing naar deze pagina over onze werkwijze m.b.t. verantwoord alcohol verkoop. Wij verkopen alleen aan zakelijke klanten. Als je als bedrijf wijn(boxen) bij ons bestelt die bezorgd moet worden bij consumenten, dan word je geïnformeerd dat de leeftijd van de ontvangers door de bezorgdienst wordt gecontroleerd.

Ook 18+ tijdens een wijnproeverij

Indien de bestelling plaatsvindt via een offerte dan verklaar je bij akkoord van de offerte dat de ontvangers van de wijnen 18 jaar zijn of ouder ten tijde van de ontvangst van de wijnboxen / bij deelname aan een (online) wijnproeverij of wijnworkshop.

Als plaats van levering geldt het adres/de adressen die je kenbaar hebt gemaakt via schriftelijke weg en eventueel via een format geleverd door ons.

Leeftijdscontrole door de bezorgdienst

Wij hebben met de bezorgdiensten (DHL, PostNL en GLS) afgesproken dat een leeftijdsidentificatie verplicht is bij het in ontvangst nemen van pakketten met alcohol voor consumenten. Wij vinken deze optie aan bij het aanmelden van het pakket bij de bezorgdienst. Indien degene niet thuis is, wordt niet bij de buren afgeleverd maar bij een servicepunt. Degene krijgt hiervoor een bericht van de bezorgdiensten. Voor het ophalen van een pakket bij een servicepunt is altijd een geldig legitimatiebewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) nodig zodat ook daar kan worden gecontroleerd of je 18 jaar bent of ouder.

Evalueren

Vasco Wijn is een VOF. Wij zorgen ervoor dat wij onszelf op de hoogte houden van de Alcoholwet. Eén keer per jaar evalueren wij de uitvoering van deze werkwijze en de geldende verplichtingen. Het gaat hierbij zowel om de uitvoering door onszelf als die van externe partijen waarmee wij samenwerken.

Meer info over onze Portugese wijnen

Lees meer over Vasco Wijn.

Lees meer over verantwoord alcoholgebruik op Wim over Wijn.

Wijnen