Vasco wijn specialist in Portugese wijn en spijs

Importeur Portugese wijnen, Portugese wijnen en delicatessen

Silvia en Sofia: de oprichters van Vasco Wijn

De oprichters van Vasco Wijn

Vasco Wijn is dé specialist in unieke Portugese wijn en spijs. De oprichters van Vasco Wijn zijn Sofia en Silvia. Wij zijn geboren in Nederland maar onze ‘roots’ liggen in Portugal. We ontmoetten elkaar in 2019 bij toeval. Onze gedeelde interesse in Portugese wijn bracht ons bij elkaar. Begin 2020 werd Vasco Wijn* ‘geboren’. In eerste instantie gaven wij tientallen (online) wijnproeverijen en leverden wij wijnproeverij boxen met het door ons ontwikkelde Leer Proeven als een Pro pakket. Onze grootste droom was om samen unieke wijnen en delicatessen uit Portugal te importeren exclusief voor de zakelijke markt. En die weg zijn wij met succes ingeslagen. Inmiddels leveren wij als importeur en groothandel aan diverse horeca, wijn- en delicatessenwinkels en bedrijven in heel Nederland.

*Vasco is een Portugese naam maar staat ook voor een afkorting in het Portugees van wat wij doen: Vinhos e Alimentos da Sofia e Silvia em Cooperação. Oftewel: wijnen en spijs van Sofia en Silvia en hun samenwerking.

Het team achter Vasco Wijn

Inmiddels breiden Sofia en Silvia Vasco Wijn steeds meer uit. Zo is Menno Tol in 2023 ons team komen versterken. Hij is hoofd sommelier en werkt voor het prestigieuze Okura in Amsterdam. Hij heeft een passie voor saké én voor Portugese wijnen. Samen met hem kiezen wij zorgvuldig onze wijnen en leveren wij die aan de zakelijke markt in Nederland. Leer meer over Menno Tol in dit nieuwsbericht.

Waarom is Vasco Wijn dé specialist in Portugese wijnen en delicatessen?

Zowel Sofia als Silvia spreken vloeiend Portugees. We maken daarom makkelijk contact met de wijnboeren in Portugal. En wij kennen vanuit ons verleden en familiebezoeken, Portugal als (wijn)land als geen ander. We hebben een groot netwerk opgebouwd in Portugal. En we kennen de wijnboeren waarmee wij samenwerken persoonlijk. Daarnaast hebben wij inmiddels verschillende professionele wijnopleidingen gevolgd. Silvia heeft het internationale Wset 2 en Wset 3 behaald. Sofia heeft Sden 2 en 3 op zak en is bijna klaar met de Vinologen opleiding (Sden 4).

Samenwerken en onze partner in Portugese wijn en delicatessen worden?

Ben je eigenaar van een restaurant, hotel, delicatessenzaak, onderneming en/of een wijnwinkel en ben je op zoek naar een partner in unieke wijn en delicatessen uit Portugal? Dan zijn wij misschien wel degenen waar jij naar op zoek bent! Al onze producten hebben een verhaal, ze zijn van topkwaliteit en ze zijn uniek in Nederland. Onze leveranciers zijn kleinschalige bedrijven die ambachtelijk en met passie hun producten maken.

Neem dan contact met ons op via info@vascowijn.nl of bel/app + 31 6 280 442 44.

Wist je dat Portugal een van de boeiendste wijnlanden ter wereld is?

Portugal is sinds jaar en dag altijd een uniek wijnland geweest en gebleven. Portugal kent namelijk meer dan 250 onbekende en inheemse druivenrassen die nergens anders voorkomen. Daarnaast kent Portugal verschillende klimaten en grondsoorten. En met een ongekende kennis van blenden, produceren de Portugese wijnboeren de meest authentieke wijnen. Portugal is dus met recht een bijzonder wijnland. Wij willen daarom Portugese wijnen meer bekendheid geven. En we willen jou en jouw klanten deze bijzondere wijnen ook laten ontdekken. Wij werken direct samen met kleine tot middelgrote Portugese wijnboeren en kunnen daarom tegen aantrekkelijke prijzen leveren aan b2b. We kunnen met zekerheid stellen dat onze wijnen je nooit teleurstellen.

Zoek je andere Portugese wijnen of iets specifieks?

Inmiddels importeren wij uit diverse Portugese wijnregio’s en hebben we verschillende unieke Portugese wijnen en delicatessen in ons assortiment. Mis je een bepaalde wijn? Of ben je op zoek naar een specifieke delicatesse uit Portugal? Neem dan contact op met ons. Met onze kennis en ons netwerk kunnen wij vast iets voor je betekenen.

Pers en bloggers

Wil je een interview met ons of wil je schrijven over onze wijnen en delicatessen? Wij werken graag samen met pers, food- en wijnbloggers! Neem contact met ons en we bekijken samen de mogelijkheden! Wij werken al samen met:

 • Wijnrondreizen.com – voor de leukste wijn rondreizen
 • Anne Wies – voor het laatste food & wine nieuws zodat je altijd op de hoogte bent
 • Toost aan Tafel – Contentspecialist Manon van Toost aan Tafel helpt wijnmakers en importeurs bij het neerzetten van een sterk wijnmerk
 • Cork and Clever – Leonie is wineconnector. Als wijnliefhebber stelt ze jou voor aan mooie biologische, biologisch-dynamische en natuurwijnen. En aan ondernemers met een duurzame visie. 
 • Op stap met Lisa – zij geven je tips voor bijzondere locaties en activiteiten
 • Chateau Amsterdam – Chateau Amsterdam is een urban winery en een modern familie bedrijf. Gestart door vader en zoon in 2017. Chateau produceert moderne en conventionele wijnen in nauwe samenwerking met druivenboeren uit heel Europa. En binnenkort ook druiven uit Portugal
 • Support your locals – Koop producten uit de buurt en support Nederlandse smaakmakers
 • Woeste Wijngronden – wijnplatform voor thuiskomers, de blijvers en wereldreizigers. Klik, lees, proef, scroll, deel en reis verder.
 • Saudades de Portugal een prachtig platform waar je van alles kunt lezen over Portugal. Je vindt er heel veel informatie over de regio’s, steden, cultuur, gastronomie en overnachtingsmogelijkheden in Portugal. En ook heel veel informatie over de plekken in Nederland waar je ‘Portugal’ ook kunt ontdekken.
 • Tudo Taste – levert aardewerk voor de Nederlandse en Belgische markt vanuit Midden- en Noord-Portugal. De producten worden gemaakt in kleinschalige fabrieken waar ze de traditionele processen nog beheersen en volgen. Al het aardewerk wordt nog met de hand beschilderd. Hierdoor is elk product uniek en zijn er onderling kleine verschillen in de dessins.
 • Hier misschien wel jouw naam :).