Geplaatst op

Vasco Wijn breidt team uit met hoofd sommelier Okura: Menno Tol

Vasco Wijn breidt het team uit met niemand minder dan Menno Tol, hoofd sommelier van restaurants Yamazato en Sazanka, beide onderdeel van het exclusieve Hotel Okura in Amsterdam.

Menno heeft al meer dan 8 jaar ervaring als sommelier. Hij heeft een passie voor saké én voor Portugese wijnen. Hij is vanaf april 2023 parttime ons team komen versterken. Menno blijft werken voor Okura.

Menno Tol: “Toen ik de oproep zag van Vasco Wijn dat zij naar uitbreiding zochten van hun team, heb ik geen moment geaarzeld. Ik heb een passie voor Portugal en voor Portugese wijn. Mijn vrouw is half Portugees en we komen daardoor vaak in Portugal. Ik ken daardoor ook veel wijnhuizen persoonlijk. Daarnaast heet onze zoon Vasco, wat natuurlijk extra goed past. Na mijn eerste gesprek voelde ik meteen dat het klikte met Sofia en Silvia. Ik kijk er erg naar uit om met hun samen te werken.”

En ook wij kijken uit naar de samenwerking met Menno! Wij zijn enorm trots dat hij zich bij ons aan wil sluiten. Samen met hem kiezen wij zorgvuldig onze Portugese wijnen en leveren wij die aan de zakelijke markt in heel Nederland.

Over Vasco Wijn

Vasco Wijn is dé specialist in unieke Portugese wijn en spijs. De oprichters van Vasco Wijn zijn Sofia en Silvia. Wij zijn geboren in Nederland maar onze ‘roots’ liggen in Portugal. We ontmoetten elkaar in 2019 bij toeval. Onze gedeelde interesse in Portugese wijn bracht ons bij elkaar. Begin 2020 werd Vasco Wijn ‘geboren’. In eerste instantie gaven wij tientallen (online) wijnproeverijen en leverden wij wijnproeverij boxen met het door ons ontwikkelde Leer Proeven als een Pro pakket. Onze grootste droom was om samen unieke wijnen en delicatessen uit Portugal te importeren exclusief voor de zakelijke markt. En die weg zijn wij met succes ingeslagen. Inmiddels leveren wij als importeur aan diverse horeca, wijn- en delicatessenwinkels en bedrijven in heel Nederland.

Importeur Portugese wijnen, Portugese wijnen en delicatessen, Vasco Wijn, Menno Tol Okura