Salade met garnalen, rode peper en mais

De zomer is nog niet voorbij! Daarom smaakt een salade nog steeds lekker. Het is licht, snel klaar en past ook altijd heel goed bij een zomerse wijn. Deze salade met garnalen, rode peper en mais gaat perfect samen met onze Vinho Verde: Escolha.

Typische Portugese wijn

Vinho Verde is een typische wijn uit Portugal en wordt meestal gemaakt van de Alvarinho en Loureiro druiven. De wijn komt uit de meest noordelijke en natste provincie van Portugal: Minho. In Minho valt op jaarbasis meer neerslag dan in Nederland.

Groene wijn

Vinho verde betekent letterlijk groene/ jonge wijn. Het dankt haar naam aan het feit dat de druiven worden geplukt als ze nog onrijp zijn. Doordat de druiven in het koele klimaat van Minho niet kunnen volgroeien blijven zij hoog in zuren en relatief laag in suikers. Hierdoor ontstaan frisse zachte wijnen met een relatief laag alcoholpercentage en een licht tintelend bubbeltje. Door de tonen van wit fruit, citrus fruit, bloemen en mineralen past deze wijn heel goed bij vis, schaaldieren, geitenkaas en lichte pasta’s en salades. Zoals deze salade met garnalen, mais en rode peper.

Recept: salade met garnalen, mais en rode peper (4 personen)

salade gamba's mais rode peper zomer zomerse salade

Voor de dressing:

  • handje verse koriander grofgehakt
  • 1/2 rode peper in kleine stukje zonder zaadjes
  • sap van 2 limoenen
  • 2 el olijfolie
  • zout

Voor de salade:

  • 1 blik mais
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper
  • 2 cayenne pepers klein gesneden (of 2 tl cayenne poeder)
  • 400 gram tijgergarnalen
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 80 gram groene sla
  • 100 gr radijsjes in dunne plakjes
  • 1/2 rode peper in kleine stukjes zonder zaadjes

Maal de ingrediënten voor de dressing in een blender.

Warm de mais even op. Meng de garnalen met de cayenne pepers/poeder, de komijnpoeder en snufje zout. Bak de garnalen in olijfolie in 2-3 minuten tot ze roze worden.

Meng de groene sla, de mais, de plakjes radijs en de dressing door elkaar. Verdeel over een mooie schaal en doe de garnalen erover. Garneer met de 1/2 rode peper in kleine stukjes

Bom apetite!

Zin in deze salade met een Vinho Verde? Bestel deze wijn of een wijnbox met deze wijn!

Bekijk al onze wijnproeverij boxen.

Meer wijn-spijs tips lees je op www.misswineanddine.nl