Geplaatst op

Recept: Pizza met sardines uit blik

pizza met sardines, sardines in blik, luxe is in blik,

We kennen allemaal pizza tonno maar ken je ook pizza met sardines uit blik? Wil je eens iets anders, probeer dan deze pizza op z’n Portugees. En gebruik in plaats van tonijn, het nationale visje sardines als topping.

Laat je verrassen door dit heerlijke recept van fotografe en receptontwikkelaar Ana Matos. Zij maakte ook het deeg voor deze pizza helemaal zelf. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een klant en klare bodem te nemen.

Ingrediënten:

Mix de verse gist met warm water en suiker. Meng de bloem, het zout en de olijfolie in een kom. Voeg de verse gist toe en klop samen. Kneed het deeg op een met bloem bestoofde werkblad. Kneed het tot een rekbaar deeg. Vorm het deeg tot een bal. Doe het daarna in een kom en dek het af met een theedoek. Laat het deeg 2 uur rusten. Verwarm je oven voor op 230º C. Vorm een ​​cirkel van het deeg. Verdeel de tomatensaus er gelijkmatig over. Bestrooi met olijven en oregano. Doe de door jou gekozen sardines in stukjes eroverheen. Bak de pizza 15 minuten of tot de randen goudbruin en krokant worden. Maak de pizza af met geraspte Parmezaanse kaas en rucola.

Geniet van je pizza met sardines uit blik!

Bom apétite!

Fotografie en receptontwikkeling Ana Matos (www.hey-strawberry.com)