Geplaatst op

Recept: Pittige pannenkoek met vis uit blik

Pittige pannenboek met vis uit blik

Een lekker pittige pannenkoek en dan ook nog eens met vis uit blik? Ja dat kan! Wij hebben in Nederland allerlei soorten pannenkoeken, van zoet tot hartig. Maar in Portugal hebben we ze ook! Fotografe en receptontwikkelaar Ana Matos maakte dit recept speciaal voor Vasco.

Ingrediënten:

Verwarm de oven voor op 220º C. Doe de boter in een koekenpan. Zet de koekenpan 5 minuten in het midden van de oven. Meng de eieren, melk, bloem en zout in een blender. Mix tot het beslag glad is. Zorg ervoor dat er geen grote klonten bloem achterblijven. Meng de kaas en de bieslook in een kom. Voeg het beslag toe en meng alles.

Haal de hete koekenpan uit de oven en giet het beslag in de koekenpan. Bak ongeveer 20 minuten.

Halverwege, na ongeveer 10 minuten, doe je je favoriete vis uit blik erover en verwarm je dit mee.

Leg de tomaten op een bakplaat. Voeg zout en 2 eetlepels olijfolie toe en bak in de oven 20 minuten, serveer samen met de pannenkoek. Besprenkel de pannenkoek met een paar druppels limoen en garneer met een paar schijfjes.

Geniet van deze pittige pannenkoek met vis uit blik!

Bom apétite!

Fotografie en receptontwikkeling Ana Matos (www.hey-strawberry.com)