Geplaatst op

Recept: Paté de sardinha oftewel sardines paté

paté de sardinha

Sardines paté kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar je kunt de beroemde ‘paté de sardinha’ ook heel eenvoudig zelf maken! Naast sardines uit blik heb je niet veel ingrediënten nodig. En er zijn verschillende variaties mogelijk. Dus maak je eigen versie van sardines paté! Wij geven je hierbij die van ons.

Ingredienten:

  • versgemalen peper en zout
  • 2 blikjes sardines op olijfolie, te bestellen bij ons
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 tl tomatenpuree
  • Oregano (1/2 tl)
  • Paprikapoeder pikant (1/2 tl)
  • Fijne mosterd (1/2 tl)

Laat de sardines een klein beetje uitlekken. Hak de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten in een mengbeker. Pureer met een staafmixer tot een smeerbaar geheel. Breng de sardines paté verder op smaak met peper en zout. Als de paté te droog is, doe er dan nog een beetje olijfolie bij.

Helemaal leuk: leg de sardines paté (oftewel paté de sardinha) terug in het blikje! Dus bewaar het sardines blikje en laat het deksel er nog half open aan hangen. Dit staat toch geweldig op je borrelplank! Zie als voorbeeld de foto uit de Deliciousmagazine van augustus 2021. Deze romige sardines paté zoals op de foto gezet, is het recept van Janneke Philippi.

Bom apétite! Eet smakelijk!