Wij zijn Silvia en Sofia en samen zijn wij Vasco Wijn; vanuit Vasco Wijn verzorgen wij wijnproeverij en borrel boxen en (online) wijn workshops. Onze interesse in wijn en alles wat er bij wijn maken, proeven en beoordelen komt kijken is al heel vroeg ontstaan. Onze roots liggen namelijk in Portugal en de passie voor wijn stroomt al eeuwenlang door de aderen van onze families.

In onze Vasco Wijn wijnproeverij en borrel boxen en tijdens onze (online) wijn workshops proef je niet alleen de lekkerste en meest bijzondere Portugese wijnen maar vertellen we je ook het verhaal achter de wijn. Met Vasco willen we jou op een ontdekkingsreis laten gaan. Er valt zo veel te vertellen en te leren over wijn. Portugese wijnen hebben een bijzondere plek in onze proeverijen en workshops. Wist je dat Portugal met meer dan 250 druivenrassen en een ongekende kennis van blenden een van de boeiendste en authentiekste wijnlanden ter wereld is?

Je leert tijdens onze (online) wijnworkshop hoe wijn wordt gemaakt, hoe je wijn kunt beoordelen door te kijken, te ruiken en te proeven en welke combinaties je kunt maken met wijn en spijs. En je proeft de beste Portugese wijnen die wij speciaal voor jou selecteren. Omdat wijn nog beter smaakt met spijs, serveren wij tijdens onze wijnworkshop op locatie altijd een goedgevulde borrelplank met bijpassende hapjes.

Nu denk je vast… waar halen ze die kennis vandaan? Wij zijn ons de afgelopen jaren steeds meer gaan verdiepen in wijn en hebben verschillende opleidingen gevolgd. Silvia heeft inmiddels het internationale WSET 2 gehaald en is met WSET 3 gestart. Zij schrijft graag over wijn & spijs en heeft een eigen blogwebsite: www.misswineanddine.nl. Sofia heeft SDEN 2 en 3 op zak en heeft al plannen om voor SDEN 4 te gaan. Zij werkt o.a. op een wijngaard in Nederland en kent alle ins and outs van wijn maken en is wijnimporteur. Haar website is www.winebysofia.nl. Wijn is dus echt onze passie. Ga je met ons mee op ontdekkingsreis?