Wij zijn Silvia en Sofia en samen zijn wij Vasco Wijn; vanuit Vasco Wijn verzorgen wij wijnproeverij en borrel boxen en (online) wijnproeverijen / wijn workshops. Onze interesse in wijn en alles wat er bij wijn maken, proeven en beoordelen komt kijken is onze gezamenlijke passie . We zijn allebei geboren in Nederland maar onze roots liggen in Portugal. Wij willen daarom niet alleen Portugese wijnen meer bekend geven maar ook Nederlandse wijnen. Want er valt zo veel te ontdekken in beide landen met unieke druivenrassen die nog onbekend zijn!

In onze Vasco Wijn wijnproeverij en borrel boxen en tijdens onze (online) wijnproeverijen / wijn workshops proef je niet alleen de lekkerste en meest bijzondere Portugese en/of Nederlandse wijnen maar vertellen we je ook het verhaal achter de wijn. Met Vasco willen we jou op een ontdekkingsreis laten gaan. Er valt zo veel te vertellen en te leren over wijn. Portugese en Nederlandse wijnen hebben een bijzondere plek in onze proeverijen en workshops. Wist je dat Portugal met meer dan 250 druivenrassen en een ongekende kennis van blenden een van de boeiendste en authentiekste wijnlanden ter wereld is? En dat Nederland als wijnland aan een opmars bezig is en inmiddels meer dan 1 miljoen flessen per jaar produceert?

Je leert door onze wijnproeverij box en tijdens onze (online) wijnproeverij / wijn workshop hoe wijn wordt gemaakt, hoe je wijn kunt beoordelen door te kijken, te ruiken en te proeven en welke combinaties je kunt maken met wijn en spijs. En je proeft de beste Portugese en/of Nederlandse wijnen die wij speciaal voor jou selecteren. Omdat wijn nog beter smaakt met spijs, serveren wij tijdens onze wijnworkshop op locatie altijd een goedgevulde borrelplank met bijpassende hapjes. En je kunt ook onze wijnproeverij boxen aanvullen met hapjes en eventueel hebben we ook speciale borrel boxen voor thuis!

Nu denk je vast… waar halen ze die kennis vandaan? Wij zijn ons de afgelopen jaren steeds meer gaan verdiepen in wijn en hebben verschillende opleidingen gevolgd. Silvia heeft inmiddels het internationale WSET 2 en WSET 3 behaald. Ze vertelt en schrijft graag over wijn en spijs. Sofia heeft SDEN 2 en 3 op zak en heeft al plannen om voor SDEN 4 te gaan. Zij kent alle ins & outs van wijn maken en is wijnimporteur. Wijn is dus echt onze passie. Ga je met ons mee op ontdekkingsreis?