Geplaatst op

Recept: Octopus uit blik met aioli

Octopus in olijfolie op stokbrood

Hoe lekker kan simpel zijn zoals octopus uit blik op stokbrood met aioli. Voor dit lekkere borrelhapje hebben wij gebruik gemaakt van onze Cantara octopus uit blik in olijfolie en knoflook.

Ingrediënten:

 Vis in blik Cantara Octopus in olijfolie en knoflook (te bestellen bij ons)
– aioli (uit een potje of zelfgemaakt!)
– bieslook
– stokbrood

Doe eerst een beetje aioli op stokbrood. Plaats een stukje octopus in het midden van het broodje en garneer af met verse bieslook.

Wil je de aioli ook zelf maken? Wij delen hierbij het recept van 24kitchen. Je maalt twee tenen knoflook in een vijzel tot een zachte puree. In een hoge kom die je daarna de knoflook, 1 ei, wat zout en een beetje citroensap. Deze ingrediënten mix je met een staafmixer tot een dikke massa. Hier voeg je druppelsgewijs olijfolie aan toe. Na een paar minuten zal, mede door het vet uit het ei, er zich een dikke saus vormen die veel weg heeft van mayonaise.

Geniet in de zon in je tuin of op je balkon van deze octopus met aioli. Heerlijk met een goed glas witte wijn! Kies een vinho verde voor de frisse tegenhanger bij dit hapje. Sluit je ogen en je bent dan ook gelijk even in Portugal :).

Bom apétite! Eet smakelijk!