Geplaatst op

Recept: Mosselen uit blik met geitenkaas

Mosselen met geitenkaas

Wij zijn dol op borrelhapjes die je lekker snel op tafel zet, zoals deze mosselen uit blik in escabeche marinade met geitenkaas! Je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig. Een blik Cantara gemarineerde mosselen in escabeche, geitenkaas, crackers of brood is genoeg. Je zet in een mum van tijd iets heerlijks en unieke op tafel!

Escabeche is een uit o.a. Portugal en Spanje afkomstige bereidingswijze. Het is eigenlijk een manier om te marineren en te conserveren. Deze bereidingswijze wordt traditioneel toegepast op kleine vissen waarvan de kop is afgehakt. Daar komt ook de naam vandaan. Escabeche betekent namelijk letterlijk: ontdaan van hun ‘cabeca’ oftewel kop. Het bijzondere van deze manier van marineren is dat de vissen eerst gebakken of gefrituurd worden. Daarna wordt de kokende, kruidige marinade erover geschonken. Hierin blijven de vissen een hele nacht liggen. Je kunt dit echter ook op schaaldieren toepassen, zoals onze Cantara mosselen in escabeche.

Ingrediënten:

blik Cantara mosselen in Escabeche (te bestellen bij ons)
-geitenkaas naar keuze
-zakje crackers of stokbrood

Smeer een beetje geitenkaas op een cracker of stukje stokbrood. Doe er een gemarineerde mossel op zoals afgebeeld op de foto. Een leuke toevoeging op je borrelplank.

Geniet in de zon met een lekker glas wijn en familie en vrienden van dit heerlijke hapje!