Cadeau pakketten met olijfolie

Hoe leuk en lekker is het geven van een cadeau pakket met een prachtige olijfolie uit Portugal! Olijfolie uit Portugal is een van de beste en lekkerste olijfolie ter wereld. En dé allerbeste olijfolie uit Portugal hebben wij in ons assortiment. Deze olijfolie uit Portugal kunnen we leveren in al onze arrangementen en cadeau pakketten.

Beste olijfolie uit portugal, cadeau pakketten met olijfolie

Onze olijfolie komt van eeuwenoude olijfbomen

In de omgeving van Villa Nova da Baronia, in het hart van de Alentejo, groeien prachtige eeuwenoude olijfbomen. De olijfbomen (of “oliveiras” zoals ze in het Portugees heten) zijn tussen de 300 en 1000 jaar oud. Dat betekent dat ze ergens tussen 1100 en 1700 na Christus zijn geplant. We weten niet wie ze destijds heeft geplant. Maar het is duidelijk dat ze niet als plantage dienden. De olijfbomen leven er namelijk niet in rijen. Ze staan in willekeurige volgorde, tussen kurkeiken, steeneiken en andere planten. Hun dikke grillige stammen zijn gevormd door weer en wind. Hun uiterlijk is het bewijs dat ze de tand des tijds hebben doorstaan.

 beste olijfolie uit portugal, cadeau pakketten met olijfolie

Ambachtelijke olijfolie van topkwaliteit olijven

Andrea en Andreas Berger, een Zwitsers stel, ontdekten in 2017 dit stuk land. Zij bouwden op het landgoed Herdade dos Alfanges een prachtige vakantieverblijf. In eerste instantie waren ze niet van plan om iets te doen met het land eromheen en de 1600 eeuwenoude olijfbomen die erop stonden. Gaandeweg ontdekten ze dat de soorten olijfbomen (cobrançosa, galega en bical) nog steeds elk jaar topkwaliteit olijven leverden. Uiteindelijk besloten zij er, na onderzoek en advies van deskundigen, olijfolie van te gaan maken. Ze bouwden ter plekke een eigen fabriek, kochten een pers en stalen bewaartanks. Bij de eerste oogst hielpen vrijwilligers uit de buurt, familie, vrienden en voormalige vakantiegangers mee. De eerste geperste ambachtelijke olijfolie was een regelrecht succes.

beste olijfolie uit portugal, cadeau pakketten met olijfolie

Dé beste en lekkerste olijfolie uit Portugal: proef het zelf!

Door de goede (biologische) zorg voor de olijfbomen, geven de bomen steeds betere olijven. Elk jaar weer. Het plukken gebeurt nog steeds handmatig. Dat betekent dat boom voor boom een net eronder wordt uitgespreid. De bomen worden zachtjes geschud, tak voor tak. Daarna vallen de rijpe olijven in het net. Om vervolgens direct in kratten naar de fabriek te gaan. Daar vindt de zorgvuldige selectie plaats en de koude persing van de beste olijven. Tussen plukken en persen zit zo min mogelijk tijd om alle volle aroma’s te bewaren. De extra vierge olijfolie gaat direct na de eerste persing in zuurstofvrije stalen tanks. Daarin blijft de olijfolie goed bewaard en vers tot de uiteindelijke botteling in de prachtige donkere flessen. Olijfolie wordt niet veel beter dan dat.

De levendige groene kleur van deze olijfolie en de uitgebalanceerde pittige geuren weerspiegelen de versheid en kwaliteit. De mix van de lokale oude olijfbomen en de ambachtelijke persing creëren een uniek smaakpalet van bessen en romige amandelnoten met een delicate en stroperige volle body. Proef het zelf!

Beste olijfolie uit portugal, cadeau pakketten met olijfolie uit Portugal

Interesse in onze cadeau pakketten met deze (h)eerlijke olijfolie uit Portugal?