Beste olijfolie uit Portugal

Olijfolie uit Portugal is een van de beste en lekkerste olijfolie ter wereld. En dé allerbeste olijfolie uit Portugal hebben wij in ons assortiment: Berger da Baronia. Wij leveren deze unieke olijfolie tegen aantrekkelijke prijzen aan delicatessenzaken, wijnwinkels, horeca en ondernemers. Neem contact met ons op voor een B2B prijsopgave.

Beste olijfolie uit portugal

Onze olijfolie komt van eeuwenoude olijfbomen

In de omgeving van Villa Nova da Baronia, in het hart van de Alentejo, groeien prachtige eeuwenoude olijfbomen. De olijfbomen (of “oliveiras” zoals ze in het Portugees heten) zijn tussen de 300 en 1000 jaar oud. Dat betekent dat ze ergens tussen 1100 en 1700 voor Christus zijn geplant. We weten niet wie ze destijds heeft geplant. Maar het is duidelijk dat ze niet als plantage dienden. De olijfbomen leven er namelijk niet in rijen. Ze staan in willekeurige volgorde, tussen kurkeiken, steeneiken en andere planten. Hun dikke grillige stammen zijn gevormd door weer en wind. Hun uiterlijk is het bewijs dat ze de tand des tijds hebben doorstaan.

Berger da baronie, de beste olijfolie uit portugal

Ambachtelijke olijfolie van topkwaliteit olijven

Andrea en Andreas Berger, een Zwitsers stel, ontdekten in 2017 dit stuk land. Zij bouwden op het landgoed Herdade dos Alfanges hun prachtige vakantieverblijf. In eerste instantie waren ze niet van plan om iets te doen met hun land en de 300 eeuwenoude olijfbomen die erop stonden. Gaandeweg ontdekten ze dat de soorten olijfbomen (cobrançosa, galega en bical) nog steeds elk jaar topkwaliteit olijven leverden. Uiteindelijk besloten zij er, na onderzoek en advies van deskundigen, olijfolie van te gaan maken. Ze bouwden ter plekke een eigen fabriek, kochten een pers en stalen bewaartanks. Bij de eerste oogst hielpen vrijwilligers uit de buurt, familie, vrienden en voormalige vakantiegangers mee. De eerste geperste ambachtelijke olijfolie was een regelrecht succes. Het werd o.a. de ‘huis olijfolie’ van sterrenrestaurant Ciel Bleu** in Amsterdam en een gerenommeerd restaurant in Zwitserland.

beste olijfolie uit portugal

Dé beste en lekkerste olijfolie uit Portugal: proef het zelf!

Door de goede (biologische) zorg voor de olijfbomen van Andrea en Andreas, geven de bomen steeds betere olijven. Elk jaar weer. Het plukken gebeurt nog steeds handmatig. Dat betekent dat boom voor boom een net eronder wordt uitgespreid. De bomen worden zachtjes geschud, tak voor tak. Daarna vallen de rijpe olijven in het net. Om vervolgens in kratten naar de fabriek te gaan. Daar vindt de zorgvuldige selectie plaats en de koude persing van de beste olijven. Tussen plukken en persen zit zo min mogelijk tijd om alle volle aroma’s te bewaren. De extra vierge olijfolie gaat direct na de eerste persing in zuurstofvrije stalen tanks. Daarin blijft de olijfolie goed bewaard en vers tot de uiteindelijke botteling. Olijfolie wordt niet veel beter dan dat.

De levendige groene kleur van onze olijfolie en de uitgebalanceerde pittige geuren weerspiegelen de versheid en kwaliteit. De mix van de lokale oude olijfbomen en de ambachtelijke persing creëren een uniek smaakpalet van bessen en romige amandelnoten met een delicate en stroperige body. Proef het zelf!

Beste olijfolie uit portugal

Interesse in de verkoop van deze topkwaliteit olijfolie van Berger da Baronia? Neem contact met ons op voor de b2b prijs.